x
1. Kombi Projesi (KM Projesi)
2. Abonelik Projesi (KL ve IB Projesi)
3. Kolon Tesisat Projesi (KT Projesi)
4. Kolon Projesi (KL Projesi)
5. Periyodik Kontrol Projesi (PK Projesi)
6. Kazan Projesi (KZ Projesi)
7-Ticari Mutfak Projeleri
8. Paket Proje (IGP Projesi)
DOĞALGAZ PROJELENDİRME
Doğalgaz tesisatlarının Projelendirilmesi işlemi tesisat yapılmadan önce Yetkili Mühendislerimiz tarafından çizilen Proje’nin Başkent Doğal Gaz’a onaylatılması işlemidir.
Doğalgaz tesisatlarının projelendirilmesi gereken durumlar;
1- Yeni Tesisat Çekilmesi
2- Yeni Doğalgazla çalışan cihaz alınması ve tesisata eklenmesi
3- Tesisatın herhangi bir sebeple tadilat yapılması.
4- Tesisatın proje yapıldıktan sonra kullanılmadan 10 yılı geçmesi gibi durumlarda tekrar proje çizilmesi gerekmektedir. Başkent Doğalgaz Yetkili Firmalar tarafından yapılmayan hiç bir tesisatı kabul etmemekte ve gerekirse yerinde demontaj ve montaj yaptırmaktadır.
Projelendirme ve Gaz Açma
Eğer doğal gaz aboneliğiniz (servis hattı bağlantı) yoksa öncelikle yapmanız gereken Başkent Doğalgaz A.Ş.`den aboneliğinizi gerçekleştirmektir. Abone işlemlerinden sonra yetkili firmamızca projeniz çizilip Başkent Doğalgaz A.Ş.`de onaylatılır ve tesisatınızın bina, daire veya iş yerinizde uygulaması yapılır. Bu işlemlerden sonra yetkili firmamız sizin adınıza gaz açma randevunuzu Başkent Doğalgaz A.Ş.`den alır. Yetkili firmamız müşteri tarafından alınan doğal gaz sayacını takıp gerekli testleri yapar. Randevu günü firmamızın mühendisi ve Başkent Doğalgaz yetkilisi ile gazınız kullanıma açılır.
Proje Tiplerimiz:
1. Kombi Projesi (KM Projesi)
Tadilat Projesi de denmektedir. Tadilat projesi kombi, şofben değişimi veya bacalı kombiden hermetik kombi dönüşümlerinde çizilen projelerdir.
2. Abonelik Projesi (KL ve IB Projesi)
Sayacı olmayan daireler için çizilmesi gereken projedir. Proje işleminin başlatılabilmesi için öncelikle binanın kolon projesinin çizilip onaylatılması gerekmektedir.
Kolon projesi Başkent Doğalgaz tarafından onaylanmış binada bulunan tek veya çoklu dairelerin doğalgaz aboneliği için çizilen proje tipidir. (Abone olacak dairelerin servis hattı bağlantı bedelinin yatırmış olması gerekmektedir.)
3. Kolon Tesisat Projesi (KT Projesi)
Doğalgaz servis hattı olmayan binalarda inşaat aşamasında doğalgaz kolon hattının yapılabilmesi için çizilen proje tipidir. Proje onaylandıktan sonra imalat Yetkili firmaların sertifikalı ustaları tarafından yapılmakta ve Başkent Doğalgaz ekiplerince de kontrol edilmektedir. Binaya servis hattı geldikten sonra KL projesi çizilmesi gerekir.
4. Kolon Projesi (KL Projesi)
Binanın doğalgaz servis hattı geldikten sonra tesisata başlamadan tek daire aboneliği ile birlikte çizilen projedir. Kolon projesi tamamlandıktan sonra binadaki diğer daireler abone olabilmektedir. Firmamız kolon tesisatı ve projelendirmesi için Başkent doğalgazdan yetkilidir.
5. Periyodik Kontrol Projesi (PK Projesi)
Başkent Doğalgaz tarafından belli periyotlarda yapılan denetimler sonucu ticari amaçlı gaz kullanılan işletmelerin standartlara uygun olmayan imalat veya proje harici ilave edilen cihazların kullanıldığının tespit edilmesi durumunda, bunların Başkent Doğalgaz standartlarına uygun olarak yeniden projelendirilmesi işlemidir.
6. Kazan Projesi (KZ Projesi)
Bina ısıtması veya ticari amaçla kullanılacak doğalgazla çalışan kazan veya ticari yakıcı cihazların projelendirildiği proje tipidir.
7-Ticari Mutfak Projeleri:
Cafe, Restoran, Lokanta imalat faaliyetinde bulunacak işletmelerin kullanacakları cihazların KW değerlerinin hesaplanarak Başkent Doğalgaz Standartlarına uygun olarak çizilen projedir.
8. Paket Proje (IGP Projesi)
Doğalgaz kolon hattı daha önce onaylanmış fakat bugünkü ihtiyaçlara cevap vermeyen yapıların tekrar projelendirilme tipidir.Etiketler: Başkent Gaz, Abonelik Projesi, Ticari proje, Çankaya doğalgaz proje, Ankara kolon proje, Kolon imalat projesi, kombi projesi, şofben projesi,
Call Now Button